Hakukoneoptimoinnin aloittaminen Leda Agencyllä

Kirjoittaja:
Leda Agency
January 15, 2024
min read

Hakukoneoptimoinnin (SEO) aloittaminen

Mitä on hakukoneoptimointi, miksi kannattaa hankkia hakukoneoptimointi ja miten kannatta hakukoneoptimointi aloitetetaan
Hakukoneoptimointi pelkistettynä

Nykytilanteen ja tavoitteiden ymmärtäminen

SEO:n starttaaminen etenkin puhtaalta pöydältä edellyttää meiltä ajankohtaista kokonaiskuvaa nettisivustosi tavoitteistasi sekä sitä, mitä olet tai et ole aiemmin kokeillut. Ensimmäisessä yhteydenotossa varaamme tätä varten aikaa ja teemme alustavat mittaukset sivusi teknisestä toimivuudesta. Tämä vaihe ei sido sinua mihinkään.

Optimointi alkaa

Hakukonenäkyvyyden parantaminen käynnistyy auditoinnin tulosten perusteella, vain jos se nähdään kustannuksiin nähden hyödylliseltä. Tämä voi sisältää sivuston teknisen SEO:n parantamista, sisällön muokkaamista sekä linkkien luomista, mutta aina siten, että haastavimmat ja olennaisimmat ongelmat korjataan ensin.

Jatkuva päivittäminen vähintään kuukauden välein

Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä työskentelyä eikä suuria parannuksia tapahdu silmänräpäyksessä. Vaikka palkkaisit suuren markkinointiviestintä konsernin hoitamaan asiaasi, voi merkittävät muutokset tapahtua vasta vuosien päästä jos olet kilpailullisilla markkinoilla. Seuraamme nettisivustosi liikennettä eri sivuille sekä sinne lisättävää materiaalia (esim. blogeja) säännöllisin väliajoin jotta ne eivät riko SEO:n kannalta hyviä käytäntöjä. Näiden lisäksi pysymme myös ajantasalla Googlen mahdollisista hakukonealgoritmin muutoksista, jotka ovat käytännössä hakukonesijoittumisen pelisääntöjä.

Googlessa on kahdentyyppisiä hakutuloksia

Kokonaisuudessaan SEO on jatkuvaa kehittämistä ja hienosäätöä jota suosittelemme erityisesti niille, jotka ovat valmiita sitoutumaan nettisivustonsa ajamaan asiaan, esimerkiksi yrittäjille. Hyvin toteutettu hakukoneoptimointi tulee vuosien mittaan huomattavasti edullisemmaksi verrattuna maksettuun CPC mainontaan, sillä pystyt olemaan ostovalmiiden asiakkaiden nähtävillä ilman mainoksia. Jos olet kiinnostunut tulevaisuudenkestävän toiminnan luomisesta niin voit olla meihin yhteydessä tästä.

Hakukoneoptimointi TLDR:

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimoinnilla (SEO), tarkoitetaan kaikkia niitä toimia, joiden tarkoituksena on parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Googlessa. Tavoitteena saada lisää orgaanista liikennettä, eli ei-maksettua näkyvyyttä. SEO tarkoittaa käyttäjien hakutarpeiden täyttämistä luomalla osuvaa, laadukasta sisältöä ja tarjoamalla parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Miten hakukoneoptimointi toimii?

Erittäin yksinkertaistetusti SEO toimii sijoittamalla tiettyjä sanoja ja lauseita nettisivuille (metatietoja, avainsanoja, otsikoita jne.), joiden avulla hakukoneet löytävät sivusi. Jos esimerkiksi kirjoitit artikkelin hakukoneoptimoinnista, kuten me olemme tehneet, metatietoihin voisi olla viisasta sijoittaa avainsanoja kuten "SEO" ja "Hakukoneoptimointi." Oleellista on, että käyttämäsi avainsanat vastaavat nettisivusi sisältöä.

Leda Agency

Modernisoidaan yrityksesi tänään